Wadden Tide - Vadehavsfestival 2014 - Se film.

Wadden Tide - Vadehavsfestival 2014 - Se film.

26-08-2014, 05:24 - Tistrup

Forfatter: News

Wadden Tide er den første store kunstudstilling i Danmark, der sætter internationalt spot på vadehavet og skaber et kulturelt bånd mellem kunstnere fra alverdens lande med vadehav.  Kunstnere fra lande som England, Frankrig, Holland, Danmark, USA og Japan (13 lande i alt) – samles for at sætte fokus på kultur, natur og identitet i vadehavsområdet. Kunstnerne vil i en skabelsesproces over ca. 14 dage arbejde med at skabe værker på specielt udvalgte steder i Kulturregion Vadehavet.

Wadden Tide omfatter ligeledes planstrategisk arbejde samt formidling til børn og unge, hvilket tilfører og sikrer langstrakte perspektiver. Projektet er et vigtigt bidrag til kulturudveksling samt kunstnerisk uvikling på tværs af grænser.
 
Vadehavets kultur, ånd og identitet er uhåndgribelige størrelser, som ikke kan måles og vejes. Ikke desto mindre, så er det netop dét, der skal være omdrejningspunktet for de involverede kunstnere, der alle har det til fælles, at de kommer fra et land med vadehav. Gennem kunsten sætter projektet billeder og stemninger på det, der ikke kan måles og vejes, men dog vækker genkendelse i forhold til at karakterisere livet og mennesket i vadehavsområdet.

Projektet finder sted fra den 4. september til den 4. oktober 2014. Udstillingen kan besøges døgnet rundt.

Her under finder du en liste over deltagende kunstnere

Radu Ciuca - Rumænien

Toshie Takeuchi - Japan

James Bouquard - Frankrig

Quynh Vantu - Amerika

Pablo Serret - Spanien

Joachim Römer - Tyskland

Jens & Morten - Danmark

Elena Saracino - Italien

Kim Soonim - Sydkorea

SLeM (Bruno Doedens) - Holland

Wes Johnston - Canada

Shawon Akand - Bangladesh

Katie Surridge - England

 

Se billeder fra Blåvandshuk HER..

Bliv ven med Nyt fra hele Varde Kommune - fra hede til hav på Facebook, og få vores tophistorier på din væg. Klik på linket https://www.facebook.com/pages/Nyt-fra-hele-Varde-Kommune-fra-hede-til-hav/432346533508430