EU-parlamentariker Christel Schaldemose lagde vejen forbi Varde og Blåvand

EU-parlamentariker Christel Schaldemose lagde vejen forbi Varde og Blåvand

07-05-2021, 07:56 - Dinenyheder

Forfatter: Tistrup Mediehus-Pia/Socialdemokratiet

Torsdag aflagde Europaparlamentariker Christel Schaldemose (S) besøg i Varde. Som led i en større forårsrundtur i Syddanmark, tager Schaldemose på besøg hos en lang række virksomheder og EU-projekter, for at blive klogere på samspillet mellem EU og de lokale aktører. I går bragte rundturen så den garvede EU-politiker til Varde, hvor hun besøgte Museet FLUGT og Blåvandshuk Skole.

I følgeskab med borgmesterkandidat og partifælle, Søren Laulund, blev Schaldemose først vist rundt på Museet FLUGT, som åbner i 2022. Museet vil, som det første af sin slags i Danmark, skildre fortællingerne om de tyske flygtninge, der kom til Danmark efter 2. verdenskrig. Samtidig vil det fremhæve nyere fortællinger ved at drage paralleller til den nuværende flygtningedebat i både en dansk og europæisk kontekst. ”Vi er gået fra et Europa i krig til et samlet EU. Derfor er det vigtigt, at vi ikke glemmer historien, men i stedet tager ved lære af den”, sagde Schaldemose. ”Man kan virkelig mærke historiens vingesus, når man går rundt herude. Det sætter en masse tanker i gang hos mig både i forhold til den dansk/tyske historie, men også i forhold til den aktuelle flygtningedebat”, lød det fra Christel Schaldemose inden turen gik videre til Blåvandshuk Skole.

På Blåvandshuk Skole blev Schaldemose introduceret til skolens EU-projekter. Med støtte fra EU’s Erasmus+-program, har skolen nemlig været en del af et større europæisk uddannelsessamarbejde, som skal dygtiggøre lærere og elever ved at sætte fokus på vigtigheden af internationalt udsyn og bedre indsigt i andre kulturer. Projektet bragte bl.a. 2 østrigske gæstelærere til Blåvandhuk Skole i 2017. ”Værdien af god undervisning skal ikke undervurderes. I en tid, hvor vi globalt set er tættere på hinanden end nogensinde før, er det afgørende med internationalt udsyn og kulturforståelse. Det er inspirerende at se, at man her hos Blåvandshuk Skole får den forståelse i så tidlig en alder,” sagde Christel Schaldemose afslutningsvis.