Det er gået godt for en 34 år gammel italiensk restaurant i Blåvand.

Det er gået godt for en 34 år gammel italiensk restaurant i Blåvand.

17-08-2021, 09:35 - Blåvand

Forfatter: Tistrup Mediehus - Pia

Siden 1987 har det været muligt at få ægte italiensk mad i Blåvand, og aldrig er det gået bedre for den italienske restaurant Acqua Blu, der introducerede pizza i turistbyen for 34 år siden.

Det seneste regnskab for Acqua Blu ApS er nærmest ren morskabslæsning for de to brødre, der står bag anpartsselskabet.  Det er Rino og Salvatore Lalicata, der driver restauranten. Ud fra tallene må man sige, at brødrenes menukort er populært.

De to brødre er oprindeligt fra Italien, nærmere bestemt Sicilien. De har haft det bedste år hidtil.

Der har været et overskud på mere end 1,4 millioner kroner i 2020. Desuden er egenkapitalen forbedret med mere end 600.000 kroner i restauranten, der samlet beskæftiger cirka 14 personer. Heraf er mange deltidsansatte.  Egenkapitalen er på 1,6 millioner kroner nu.

Den ene af brødrene, Salvatore Lalicata, lægger ikke skjul på, at resultatet gør restauranten mere attraktiv i forbindelse med et salg.

- Men vi vil ikke sælge, siger han.

Det selv om de to gerne vil trække sig lidt mere tilbage fra den daglige drift. Rino er 68 år, Salvatore er 59 år. Men de regner med at kunne fortsætte som ejere og så uddelegere noget af driften inden for en overskuelig tid.

Vores problem er at skaffe arbejdskraft. Vores kokke er fra Polen. Men vi mangler folk til at servere. Vi afviser ikke gæster, men nogle gange må de acceptere en lidt længere ventetid, siger Salvatore om de nye tider i Blåvand.

Det skyldes blandt andet, at mange unge arbejder som podere, at der generelt mangler arbejdskraft i turistbranchen i år.

KILDE:JV